City FC uitgeschakeld in play-offs door Willem II

ALMERE • Ma 16 mei 2016 | 21:42 • Maandag 16 mei 2016 | 21:42
De profvoetballers Almere City FC zijn maandagavond door Willem II uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. De ploeg van trainer Jack de Gier verloor in Tilburg de return met 5-2. Vrijdagavond had Willem II in Almere de heenwedstrijd met 0-1 gewonnen.

Bij rust was het 1-0 voor de thuisploeg na een blunder van keeper Agil Etemadi, die een schot van Lucas Andersen liet glippen. In de tweede helft kwam Willem II op 2-0 via aanvoerder Jordans Peeters. Vervolgens kwamen de Almeerders via een vrije trap van Ricardo Kip terug in de wedstrijd.

Vlak na die aansluitingstreffer kwam Willem II via Erik Falkenburg op 3-1. De Almeerders gingen vervolgens vol op de aanval en namen grote risico's achterin. Lucas Anderson profiteerde daarvan: hij mocht in een kort tijdsbestek de 4-1 en de 5-1 aantekenen. In slotfase deed Pelle van Amersfoort nog wat terug namens Almere City FC: 5-2.