FC Almere geen kampioen

ALMERE • Wo 18 mei 2016 | 8:22 • Woensdag 18 mei 2016 | 8:22
De voetballers van FC Almere hebben dinsdagavond het beslissingsduel voor het kampioenschap in de tweede klasse B verloren. Na 120 minuten stond het 2-2. FC Aalsmeer nam de strafschoppen daarna beter en pakte daarom de titel.

De Almeerders begonnen goed aan het duel dat werd gespeeld op neutraal terrein in Ouderkerk aan de Amstel. In de 3e minuut zette Abdoulzahim Ghoudou de Almeerders op voorsprong. Vlak voor rust scoorde Aalsmeer de gelijkmaker. Na 90 minuten stond nog steeds die gelijke stand op het scorebord. In de verlenging scoorden beide ploegen ieder één keer. Aalsmeer nam daarna de strafschoppen beter en pakte daardoor de titel in de tweede klasse B.

FC Almere kan nu nog proberen om via de nacompetitie te promoveren naar de eerste klasse.