Céline van Gerner gaat naar de Olympische Spelen

Emmeloord 10 juli 2016
Céline van Gerner
Van Gerner met bondscoach Gerben Wiersma
Turnster Céline van Gerner is door bondscoach Gerben Wiersma geselecteerd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Het is voor de Emmeloordse de tweede keer dat ze Nederland vertegenwoordigt tijdens de Spelen.

Van Gerner maakt samen met Eythora Thorsdottir, Lieke en Sanne Wevers en Vera van Pol deel uit van de Nederlandse damesturnploeg.

Laatste kwalificatiemoment
Van Gerner presteerde dit weekend goed tijdens het derde en laatste kwalificatiemoment voor de Spelen. Tijdens deze wedstrijd in Heerenveen eindigde ze in een sterk veld op de vierde plaats. Alleen de Nederlandse Eythora Thorsdottir presteerde beter met een eerste plaats.

Londen 2012
Tijdens haar eerste optreden in 2012 tijdens de Olympische Spelen in Londen zette Van Gerner een unieke prestatie neer met een 12e plaats in de meerkampfinale. De Emmeloordse schreef daarmee geschiedenis, want nooit eerder wist een Nederlandse vrouw zo goed te presteren.

Geen bespreekgeval
Volgens bondscoach Wiersma was Van Gerner géén bespreekgeval. Met haar hoge scores tijdens kwalificatiemomenten was er geen discussie over haar selectie. Volgens Wiersma is de Nederlandse damesploeg in staat om een top acht positie te bereiken in Brazilië.


© omroep flevolandsitemap | disclaimer