Zeiltalenten strijden met catamaran om plek in World Final

LELYSTAD • Ma 11 juli 2016 | 16:10 • Maandag 11 juli 2016 | 16:10
De beste 32 zeiltalenten van Nederland gaan komende week met elkaar de strijd aan op het Markermeer, bij Bataviahaven in Lelystad. De groep is geselecteerd om ervaring op te doen voor de Red Bull Foiling Generation. Dat is een wereldwijde zeilcompetitie waarin wordt gestreden in zogenoemde tweepersoons Flying Phantom boten.

De zeilers tussen de 16 en 23 jaar hebben van woensdag tot en met zondag een trainingsweek in catamarans die snelheden tot 65 km per uur behalen. Het winnende duo mag uiteindelijk Nederland vertegenwoordigen bij de World Final in de Verenigde Staten later dit jaar. 

De talenten zijn voortgekomen uit een groep van ruim 90 jonge zeilers die in een selectieweekend zijn begeleid en beoordeeld door topzeilers uit Nederland. De 32 beste talenten zijn geselecteerd op basis van hun windgevoel, teamwork, kennis, bootgevoel en hoe goed ze kunnen anticiperen op verschillende situaties.


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel