Winter en Rosario uitgeschakeld met Oranje -19

LELYSTAD • Ma 18 juli 2016 | 14:53 • Maandag 18 juli 2016 | 14:53
Nederland is maandagmiddag uitgeschakeld op het Europees Kampioenschap voetbal voor spelers onder de 19 jaar in Duitsland. De formatie van bondscoach Aron Winter uit Lelystad verloor de laatste groepswedstrijd kansloos met 5-1 van Frankrijk. 

Pablo Rosario van Almere City FC speelde in de basis bij Oranje. Hij kopte in de eerste helft op de lat. Rosario speelt hoogstwaarschijnlijk voor PSV komend seizoen, aangezien Almere City FC en PSV een principe-akkoord hebben over de speler. 

Bij een gelijkspel was Oranje wel doorgegaan naar de laatste vier. Door de ruime nederlaag eindigt Nederland als derde in groep B met drie punten uit drie wedstrijden.
Bij winst of een gelijkspel was Oranje ook zeker geweest van deelname aan het WK onder 20 van volgend jaar in Zuid-Korea. Donderdag is er nu een play-offwedstrijd tegen Duitsland, de nummer drie uit de andere poule op het EK, voor het laatste WK-ticket.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel