Bo Kramer droomt van Olympisch goud

ALMERE • Vr 29 juli 2016 | 13:17 • Vrijdag 29 juli 2016 | 13:17
Bo Kramer droomde van een leven als topsportster, maar die droom werd ruw verstoord toen zij op 11-jarige leeftijd botkanker kreeg en daarna deels in een rolstoel terecht kwam. Maar de Almeerse liet het er niet bij zitten. Ze ging op rolstoelbasketbal en gaat nu in september met de Nederlandse selectie naar de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. 

Kramer kan nog wel lopen, maar rennen en springen zit er voor haar niet meer in. Daardoor zou ze nooit kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. 

"Ik vond het gelijk fantastisch"

De Almeerse kwam voor het eerst in aanraking met rolstoelbasketbal tijdens een Paralympische talentendag. "Ik vond het gelijk fantastisch", weet Kramer nog. "Dit wil ik doen, dit wordt mijn sport, dacht ik gelijk."

Toch wist Kramer niet gelijk of zij talent had voor rolstoelbasketbal. "Ik had altijd wel balgevoel, maar je moet ook leren om in een rolstoel te rijden."

Maar toen de basketbalster dat eenmaal onder de knie kreeg, ging het snel. "Ik stroomde altijd snel door in de beloftenteams, en voor ik het wist speelde ik in het Nederlandse team. Het is wel heel snel gegaan."

"Geen idee wat ik van de Spelen moet verwachten"

Begin september vertrekt Kramer naar Rio de Janeiro voor de Paralympische Spelen. De Almeerse weet nog niet wat ze er van moet verwachten. "Ik laat het gewoon op mij afkomen. Volgens mij is het een prachtig evenement. Het is natuurlijk de droom voor iedere sporter om daar aan deel te nemen, dus ik ga er gewoon ontzettend van genieten."

Toch wil talentvolle basketbalster niet alleen maar genieten in Brazilie. "Ik droom van Olympisch goud", zegt een zelfverzekerde Kramer.  



 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel