Almere City lijdt smadelijke nederlaag tegen Jong Ajax

Zo 7 augustus 2016 | 13:07 Zondag 7 augustus 2016 | 13:07
Almere City heeft een smadelijke nederlaag tegen Jong Ajax geleden. De Amsterdammers waren vooral na rust heer en meester en wonnen verdiend: 1-4.

Gretig
Almere City begon gretig aan de wedstrijd. Ex-Ajacied Damon Mirani scoorde, maar scheidsrechter Christian Mulder annuleerde de treffer wegens duwen. Daarna kreeg de 19-jarige Silvester van de Water een goede mogelijkheid, maar hij schoot de bal net over.

Jong Ajax scoort tweemaal
Aan de andere kant was het vervolgens wel raak. Jong Ajax kreeg alle ruimte om te combineren, waarna de verdedigers van City Zivkovic vrij lieten. De aanvaller rondde koelbloedig af: 0-1.

Een paar minuten later stond het 0-2: opnieuw werd er slecht verdedigd bij de Almeerders. Zivkovic liept uit de rug van twee verdedigers en schoot via de zijkant de bal onderkant lat achter doelman Chiel Kramer.

Tweede helft
Trainer Jack de Gier wisselde in de rust Rick ten Voorde voor Yener Arica. Silvester van der Water nam de spitspositie van Ten Voorde in. Het hielp allemaal vrij weinig. Waren de verhoudingen voor rust in evenwicht, na de thee was Jong Ajax duidelijk de betere ploeg. In de 63ste minuut scoorde Vaclav Cerny, nadat Zivkovic weer alle ruimte kreeg.

Vervolgens was het opnieuw Zivkovic die de show stal. De aanvaller wist doelman Kramer te omspelen en schoot de bal hard in het doel: 0-4. City redde de de eer. Gaston Salasiwa scoorde opnieuw een fraaie goal en zorgde voor de eindstand van 1-4.

Liveblog

90. Wedstrijd ten einde. 4-1 voor Jong Ajax. Flinke dreun voor Almere City FC.

87. De fans van Almere City geloven het wel. Het Yanmar Stadion stroomt langzaam leeg.

84.Gaston Salasiwa redt de eer voor Almere City. De aanvaller maakt, net als vorige week tegen FC Volendam, een fraaie treffer.

74. De Zivkovic-show gaat maar door. De aanvaller omspeelt doelman Kramer en weer maakt hij het op fraaie wijze af.

65. Het is over en uit voor City. Zivkovic krijgt weer alle ruimte, passt op de vrijstaande Cerny, die beheerst de 0-3 scoort.

61. Toch een flinke mogelijkheid voor City. Arica geeft voor en Van de Water, die nu op de spitspositie staat, schiet van dichtbij over.

60. Het spel na rust is voor Jong Ajax. De Amsterdammers domineren de wedstrijd.

50. City heeft in de rust gewisseld. Rick ten Voorde is eruit, in zijn plaats is Yener Arica gekomen.

45. Rust bij Almere City-Ajax. Twee keer zwak verdedigen van City zorgt ervoor dat de Amsterdammers leiden met 0-2.

37. En het is 0-2. Zivkovic scoort opnieuw. Mooi steekpassje en de aanvaller rondt het schitterend af.

30. GOAL JONG AJAX. De Amsterdammers krijgen alle ruimte om te combineren. Richairo Zivkovic staat helemaal vrij en schiet de bal koelbloedig achter Kramer.

27. Aardige mogelijkheid voor City. Ten Voorde schiet tegen de verdediging op. In de herkansing schiet Silvester van der Water net over.

15. Zowel Jong Ajax als Almere City hebben een kans gekregen. De poging van Ahannach zeilt net over. Het schot van Cerny is een makkelijke prooi voor City-doelman Chiel Kramer.

9. Ex-Ajacied Damon Mirani kopt raak, maar de scheidsrechter keurt de treffer af wegens duwen. Voorlopig nog 0-0

1. Er is afgetrapt in het Yanmar Stadion. Kan de ploeg van trainer Jack de Gier de eerste overwinning van het seizoen pakken?