Suydersee triathlon kent dit jaar nieuwe afstand

URK • Zo 7 augustus 2016 | 18:03 • Zondag 7 augustus 2016 | 18:03
De Suydersee triathlon op Urk kent dit jaar ook een kwart triathlon. Dat heeft de organisatie besloten, omdat veel Urkers hiernaar vroegen. "Ik denk dat zij toe waren aan een nieuwe uitdaging", zegt organisator Annemarie Rustenburg.

Doordat de triatleten, naast de 1/8 triathlon, nu ook voor een nieuwe afstand kunnen kiezen, is het aantal deelnemers flink gestegen. Dit jaar telt de triathlon 315 deelnemers, tegen 180 vorig jaar. Rustenburg: "We hadden begroot op 150 deelnemers voor beide afstanden, maar we zaten al vrij snel vol. Toen heb ik het aantal deelnemers toch maar wat verhoogd. Anders vond ik het ook wat sneu", lacht Rustenburg.

De triathlon vindt volgende week zondag voor de derde keer plaats. De weersomstandigheden voor die dag zien er niet goed uit. "Het weercijfer is een één. We hebben een plan B mochten de golven te hoog zijn. Dan wordt er gezwommen in de haven", aldus Rustenburg.  


 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel