'Brons haalbaar voor Lilian de Geus'

ALMERE • Za 13 augustus 2016 | 17:17 • Zaterdag 13 augustus 2016 | 17:17
Een bronzen medaille zou zondagavond in Rio haalbaar moeten zijn voor de Almeerse windsurfster Lilian de Geus. Dat zegt haar oude coach Dorien Hoekstra, die ook in Almere woont. 

Hoekstra won zelf brons op de Spelen van 1992 in Barcelona. In Scheveningen werkt ze nu bij het Watersportverbond. Een plek waar ook de Geus regelmatig trainde voorafgaand aan Rio.

Na twaalf Olympische races staat De Geus zevende. Morgen is de allesbepalende medal race. Anders dan bij bijvoorbeeld atletiek of zwemmen, tellen de resultaten van de voorrondes mee bij de medal race. Zo kan het dus ook dat Dorian van Rijsselberghe bij de mannen al voorafgaand aan zijn medal race zeker is van goud.

Voor Lilian de Geus is een gouden medaille volgens Hoekstra helaas te hoog gegrepen. Ze denkt dat ze wel kans maakt op de derde plek. Dan zal De Geus de medal race moeten winnen en moeten haar directe concurrenten tijd laten liggen.

Hoekstra kijkt ook al vooruit. "In Tokyo wordt het dan wel goud" zegt ze verwijzend naar de Olympische Spelen van 2020.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel