Windsurfster De Geus grijpt net naast brons

ALMERE • Zo 14 augustus 2016 | 19:44 • Zondag 14 augustus 2016 | 19:44
De Almeerse windsurfster Lilian de Geus heeft net naast een bronzen medaille gegrepen in de RS:X klasse op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Ze wist de afsluitende medalrace wel te winnen.

De Geus kwam één punt tekort voor een plek op het podium, de Russische Stefani Elfutina pakte het brons. De Francaise Charlene Picon eindigde als tweede in de medalrace en pakte het goud. De zilveren medaille was voor de Chinese Peina Chen.

Voordat de Almeerse aan de medalrace begon, stond ze na twaalf races op de zevende plaats in het algemeen klassement van de RS:X klasse. Anders dan bij bijvoorbeeld atletiek of zwemmen, tellen de resultaten van de voorrondes mee bij de medalrace. De resultaten in deze finalewedstrijd tellen dubbel. De Geus kon daardoor klimmen naar de vierde plek in het eindklassement.

Het was voor de 24-jarige De Geus haar eerste deelname aan de Olympische Spelen.