Almere City FC verliest met 9 man bij Fortuna Sittard

ALMERE • Vr 19 augustus 2016 | 15:07 • Vrijdag 19 augustus 2016 | 15:07
Almere City FC heeft vrijdagavond de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren. In Limburg ging de ploeg van Jack de Gier met 2-1 ten onder. De Almeerders wachten na drie wedstrijden nog altijd op de eerste zege van het seizoen in de Jupiler League.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht: de Almeerders beleefden een vliegende start na een snelle goal van rechtsbuiten Sylvester van der Water na amper 3 minuten spelen. Breekpunt in de wedstrijd was de rode kaart van Almere City FC aanvoerder Kay Ramsteijn na 32 minuten spelen. De aanvoerder (die al geel had na een overtreding in de 21e minuut) hield een Fortuna speler vast op de rand van het strafschopgebied en kon met 2x geel voortijdig douchen. Fortuna scoorde vervolgens direct uit de vrije trap de 1-1: Ferry de Regt mocht geheel vrij bij de tweede paal binnenkoppen. Vervolgens raakten de Limburgers in de extra tijd de paal en mocht Almere met de 1-1 ruststand niet klagen.

In de tweede helft drongen de Fortunezen direct aan: Khalouta mocht na een corner geheel vrijstaand uithalen, maar volleerde over. De Limburgers omsingelden vervolgens de Almeerders, maar konden weinig uitgespeelde kansen creeren. Tien minuten voor tijd moest Almere City FC alsnog capituleren: Fortuna Sittard kwam via een fraaie kopbal van Aziz Khalouta op 2-1.In de 90e ste minuut moest Almere City FC ook nog verder met 9 man na de tweede gele kaart voor Tom Overtoom.