ASV Dronten buigt het hoofd in slotfase

DRONTEN • Za 27 augustus 2016 | 16:38 • Zaterdag 27 augustus 2016 | 16:38
ASV Dronten heeft ook de tweede wedstrijd in de Hoofdklasse B verloren. De Drontenaren koesterden lang een gelijkspel, maar capituleerde in de slotfase. Tegenstander Staphorst was uiteindelijk te sterk met 1-3.

Eerste helft
Al na drie minuten spelen was het raak voor ASV Dronten. Verdediger Roelof de Jong van Staphorst maakte hands, waarna scheidsrechter Dijkstra niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Jodi de Boer schoot onberispelijk raak: 1-0.

Staphorst drong vervolgens aan, maar kwam niet tot scoren. Vooral Camiel Fidom miste een behoorlijke kans. Vlak voor rust was het alsnog raak voor Staphorst. Rob Mijnheer werd diep gestuurd, en passeerde doelman Jovan Tromp: 1-1.

Tweede helft
Na rust was het spelbeeld hetzelfde: Staphorst vol in de aanval, ASV Dronten was vooral bezig om geen goal tegen te krijgen. Toch kropen de Drontenaren af en toe uit hun schulp. Vooral Niek Telgen was dichtbij een doelpunt.

Staphorst kwam vaak dichtbij het doel van ASV Dronten, maar het lukte ze lange tijd niet om doelman Tromp te verschalken. Maar in de negentigste minuut was het alsnog raak: Martijn Brakke prikte in extremis alsnog de winnende treffer in het net. Martin van 't Ende maakte ook nog 1-3

Door het verlies heeft ASV Dronten nog maar nul punten na twee wedstrijden spelen.