SV Urk speelt gelijk tegen Genemuiden

URK • Za 10 september 2016 | 17:28 • Zaterdag 10 september 2016 | 17:28
SV Urk heeft thuis met 1-1 gelijk gespeeld tegen SC Genemuiden. In de eerste helft kwamen de Urkers terecht op voorsprong. In de tweede helft wist de ploeg van trainer Lucas Hoekman de storm van de bezoekers lang te weerstaan, maar Genemuiden kwam in de slotfase toch nog langszij: 1-1.

Eerste helft
Urk begon gelijk goed aan de wedstrijd. Teun Hakvoort en Lucas Nagel kregen goede mogelijkheden om de score te openen in de eerste tien minuten, maar de Urkers hadden het vizier niet op scherp. Daar tegenover wist SC Genemuiden weinig te creëren. De bezoekers, die dit seizoen met Danny Menting (ACV) en Omar Kavak (SVZW) een kakelverse voorhoede hebben, wisten alleen gevaarlijk te worden door middel van een vrije trap van Erik Rotman.

Beide ploegen leken te gaan rusten met de brilstand, maar pal voor rust opende Gerrit Tol de score, na goed voorbereidend werk van Riekelt Nentjes.

Tweede helft
Na rust had Urk opnieuw het betere van het spel, maar tot grote kansen leidde dit niet. De grootste opwinding op de tribune was in de 53ste minuut, toen er een heetgebakerd opstootje plaats vond. Scheidsrechter Roeleveld wist beide ploegen tot bedaren te brengen.

Urk leek gemakkelijk op zijn tweede zege te koersen, maar in de laatste twintig minuten zette Genemuiden een offensief in. Menting en met name Kavak hadden de gelijkmaker op de schoen maar doelman Cornelis Koffeman bracht enkele keren uitstekend redding.

De gelijkmaker viel toch. Een lichte overtreding  was genoeg voor de arbiter om de bal op de stip te leggen. Kavak faalde niet vanaf elf meter. In de slotfase waren er geen grote kansen te noteren.

Urk heeft na vier duels spelen vijf punten, en staat op de negende plaats, Genemuiden staat nu derde in de Hoofdklasse B met acht punten.