SV Urk zegeviert in Nijkerk

URK • Za 17 september 2016 | 17:03 • Zaterdag 17 september 2016 | 17:03
SV Urk heeft zaterdagmiddag in Nijkerk de uitwedstrijd tegen NSC gewonnen. Op sportpark de Burcht won de ploeg van trainer Lucas Hoekman met 0-2.
Al vroeg in de wedstrijd moesten de Urkers verder zonder Lucas Nagel. De middenvelder moest het veld ruimen met een hamstringblessure. Voor hem in de plaats kwam Hessel Snoek.
Echt grote kansen vielen er niet te noteren in het eerste bedrijf, hoewel de bezoekers het betere van het spel hadden.
Pal na rust ging Urk alsnog met de voorsprong aan de haal. Een corner werd binnengeknikt door Teun Hakvoort. Zo'n vijftien minuten voor tijd deed invaller Hessel Snoek van zich spreken. Na vele NSC-spelers eruit gelopen te hebben, finishte hij zijn rush met een doelpunt: 0-2.
Niet veel later kon Riekelt Jan Brands een penalty verzilveren, maar hij liet dit na. Daarmee bleef de stand steken op 0-2 en heeft Urk een score van 8 punten in 15 duels.