advertentie

Wielrenner Reus stopt: "Ik ben nu al gelukkiger mens"

Almere 27 september 2016
Reus maakte dit jaar na veel tegenslagen een comeback
Kai Reus stopt met wielrennen. De Almeerder maakte dit jaar na veel tegenslagen een succesvolle comeback bij Omloop het Nieuwsblad. Maar het overlijden van twee collega's en de omgangsvormen in het peloton zorgen ervoor dat hij geen profwielrenner meer wil zijn. 

Reus reed dit seizoen bij Team Roompot Oranje Peloton. Daar wist hij zijn niveau van het voorjaar niet vast te houden. Toen hij hard viel in de Ronde van Duinkerken, was dat voor Reus het begin van het einde. "Ik ben hard gevallen en voel daar nog de naweeën van. Dan ga je toch denken: Wil ik dit nog? Twee week geleden hakte ik de knoop door: Ik stop ermee. Ik merk nu al dat ik een gelukkiger persoon ben, als ik niet meer in wedstrijden hoef te fietsen."

Eén van de redenen dat Reus er weinig trek in heeft is de mentaliteit in het peloton: "Toen ik begon als prof, luisterden we heel goed naar renners zoals Michael Boogerd. Als een oudere renner nu iets zegt, kijken ze je aan van 'wat moet je nou' en fietsen ze je onderuit."  

"Grootste overwinning is dat ik nog leef"
Kai Reus werd in 2003 wereldkampioen bij de junioren. In 2007 viel hij tijdens een training in Frankrijk, waarna hij elf dagen in coma lag. Dat hij na die ernstige val nog terug is gekeerd, noemt hij het hoogtepunt van zijn carrière. "Mijn grootste overwinning is dat ik mijn val toen heb overleefd en als gezond mens door kan gaan."

Wat hij nu gaat doen weet hij nog niet. "Ik ben heel benieuwd wat er op mijn pad gaat komen. Ik heb een heel brede interesse. Het kan iets in de sport zijn, maar ook daarbuiten."
Reus blijft voorlopig in Almere wonen. 

 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer