SV Urk pakt punt met 10 man

URK • Za 1 oktober 2016 | 15:42 • Zaterdag 1 oktober 2016 | 15:42
SV Urk heeft dankzij een wonderbaarlijke slotfase een punt overgehouden aan het duel met ACV. In Assen stonden de Urkers vlak voor tijd met 3-1 achter, maar kwam de ploeg van trainer Lucas Hoekman toch terug tot 3-3.

De Urkers kwamen vlak voor rust op achterstand door een doelpunt van Guus de Vries. Direct na rust moest de ploeg van trainer Lucas Hoekman met tien man verder. Maarten Dijkhuizen veroorzaakte een strafschop en kreeg daarbij zijn tweede gele kaart van de middag. De penalty werd binnengeschoten door Willem de Jong. Na een uur spelen kwam Urk terug in de wedstrijd, Riekelt Jan Brands benutte eveneens een strafschop. Lang duur de Urker opleving niet, vlak na de 2-1 was het Thomas Metzemaekers die voor 3-1 zorgde. Daar leek het bij te blijven, tot de slotfase. Eerst was het Jelle de Boer met de aansluitingstreffer, waarna hij niet veel later ook voor de 3-3 zorgde.

Door de remise staat Urk nu op tien punten uit zeven duels. Daarmee staat het in de middenmoot van de hoofdklasse B.