WV Noord-Holland wint NCK in Dronten

Dronten 1 oktober 2016
FTC Marknesse in actie
Mooie plaatjes tijdens het NCK
Wielervereniging Noord-Holland heeft het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten op zijn naam geschreven. De ploeg met wielerprofs Wim Stroetinga en Dion Beukeboom in de gelederen klokte een tijd van 1:00:18 over een afstand van 52 kilometer. De nummer twee, De Jonge Renner, was zeventien seconden langzamer.

FTC Marknesse
De enige Flevolandse deelnemer was FTC Marknesse. Het zestal Johan Tijssen, Marco Bos, Gilbert van Campen, Lammert Haverkamp, Wilco Timmerman en Marthijs Wegdam was goed voor een vijftiende plaats. Onderweg moesten Bos en van Campen lossen, maar uiteindelijk finishte Marknesse in een tijd van 1:03:20.

Ploegleider Bertil van Dorp was na afloop erg in zijn nopjes. "We reden echt top. Vooraf hoopte ik op top-20. Dit is echt schitterend."

NCK volgend jaar weer in Dronten
Het NCK werd voor het tweede opeenvolgende jaar in Dronten gehouden. Het NK werd 32 keer in de Flevolandse stad georganiseerd. Het evenement verdween in 2003 van de agenda in Dronten, maar sinds vorig jaar werd het evenement weer georganiseerd in die stad. Organisator Pieter-Paul de Weerd hoopt dat Dronten de komende jaren opnieuw organisator is van de clubkampioenschappen."Dat is wel de bedoeling. We hebben nog een contract voor drie jaar. We hebben een goede samenwerking en we hopen die nog lang voort te zetten." 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer