De Almeerse lijdt fikse nederlaag tegen HC Den Bosch

ALMERE • Zo 2 oktober 2016 | 16:39 • Zondag 2 oktober 2016 | 16:39
De Almeerse Hockey Club heeft ook de vierde wedstrijd in de Hoofdklasse niet kunnen winnen. Tegen HC Den Bosch verloor de ploeg van coach Alex Verga met 6-2, maar de Almeerders konden zeker in de eerste helft goed meekomen met de Bosschenaren.

Eerste helft
HC Den Bosch, die voorafgaand aan het duel op de derde plek stond, begon gelijk furieus en de ploeg kreeg grote kansen, maar Schoenaker en Dylan Wotherspoon hadden het vizier niet op scherp staan. Even later was het wel raak: een droge knal van Wotherspoon was onhoudbaar voor keeper Youri Beck.

Net toen De Almeerse dacht in de wedstrijd te komen, scoorde Den Bosch de 2-0: Dockier wist Beck niet te verschalken, maar in de rebound wist Michael Minar wel doel te treffen. Het leek voor de Bosschenaren een makkelijke middag te worden, maar Terrance Pieters had hele andere plannen. De speler van Jong Oranje benutte eerst een strafbal en schoot daarna via een strafcorner onberispelijk raak: 2-2. De Almeerders hadden zelfs de kans op 3-2, maar Daniël de Haan faalde oog in oog met doelman Fritz Wierper.

Tweede helft
Na rust kwam Den Bosch sterk opzetten. Na acht minuten in de tweede helft werd het 3-2. Gijs Campbell schoot raak in de lange hoek. Daarna waren de Brabanders dicht bij de 4-2, maar Youri Beck redde heldhaftig na een strafcorner.

De Almeerse probeerde het nog wel, maar kreeg geen grote kansen meer. Den Bosch scoorde nog driemaal via Schoenaker en tweemaal Wotherspoon. Uiteindelijk verloren de Almeerders dus met 6-2.