SV Urk boekt eenvoudige winst

URK • Za 8 oktober 2016 | 16:59 • Zaterdag 8 oktober 2016 | 16:59
De voetballers van SV Urk hebben zaterdagmiddag in de Hoofdklasse een eenvoudige overwinning geboekt. De ploeg was op eigen veld met 3-0 veel te sterk voor SDVB uit Barneveld. Bij de rust stonden de Urkers al met 1-0 voor.

De thuisploeg begon ijzersterk aan het duel. De gasten uit Barneveld kwamen er niet aan te pas. Dit offensief leverde al na zes minuten een voorsprong op. Verdediger Riekelt Jan Brands kopte uit een voorzet van Marinus Snoek de 1-0 binnen. Daarna kregen de Urkers in de eerste helft nog diverse kansen via Jelle de Boer, Jan van Sloten en Gerrit Tol, maar deze gingen er niet in.

Vier minuten na de pauze kreeg een verdediger van SDVB een rode kaart omdat hij een overtreding maakte op spits Jelle de Boer van SV Urk. Met tien man is SDVB dan helemaal geen partij meer voor de Urkers. Riekelt Jan Brands tekent met zijn tweede kopbal van de middag voor de 2-0. SDVB-aanvoerder Remco Speelziek is met een eigen doelpunt verantwoordelijk voor de 3e Urkse treffer.

De Urkers lijken helemaal klaar te zijn voor de derby tegen Flevo Boys die volgende week zaterdag wordt gespeeld.