Jong City hard onderuit in Spakenburg

ALMERE • Za 8 oktober 2016 | 18:11 • Zaterdag 8 oktober 2016 | 18:11
Jong Almere City heeft zaterdagmiddag verloren van IJsselmeervogels. Op bezoek in Spakenburg ging het vlaggenschip van trainer René Koster met 4-1 onderuit.

De wedstrijd was nog niet onderweg, of Jong City stond al op achterstand. Na vier minuten schoot Sherwin Grot een penalty raak. Namens IJsselmeervogels maakte Ali Akla er een kwartier later 2-0 van.

Kort daarna deed Jean Willy Mapinga wat terug voor Jong City. Met een bekeken bal krulde hij de 2-1 binnen.

Na rust verraste Mike van de Laar City-doelman Roy Pistoor met een lob van afstand (3-1) en twintig minuten voor tijd scoorde Oktay Özturk de laatste treffer van de middag met een schot van dichtbij.

Door de nederlaag staat Jong Almere City op de zestiende stek in de Derde Divisie met zes punten uit negen duels. Alleen Harkemase Boys en Huizen staan lager dan de Almeerders.