De Almeerse boekt historische winst

ALMERE • Zo 9 oktober 2016 | 16:26 • Zondag 9 oktober 2016 | 16:26
De mannen van De Almeerse Hockey Club hebben zondagmiddag een historische overwinning geboekt. Op eigen terrein won de ploeg van coach Alex Verga voor de eerste keer in de Hoofdklasse. Voor eigen publiek werd Pinoké met 3-2 verslagen. Bij de rust stond het 1-1.

In een gelijk opgaand duel was het Terrance Pieters die vlak voor rust de score opende. Erg lang konden de Almeerders niet genieten van de voorsprong. Twee minuten later kwamen de gasten uit Amstelveen langszij via een benutte strafcorner. Uit een strafbal van Terrance Pieters kwamen de Almeerders in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Kort daarna viel alweer de gelijkmaker. Met een hard schot besliste Stijn Veldhuizen in de slotfase het duel in Almeers voordeel.

De Almeerders spelen volgende week een uitduel tegen Hurley.