Urk verslaat Flevo Boys in derby

FLEVOLAND • Za 15 oktober 2016 | 13:32 • Zaterdag 15 oktober 2016 | 13:32
SV Urk heeft zaterdagmiddag de derby van Flevo Boys gewonnen. Op eigen sportpark schoof Urk het laaggeklasseerde Flevo Boys met 2-0 opzij.

Flevo Boys begon beter aan het duel dan de gastheren. Tot twee keer toe was Tjeerd Korf gevaarlijk. Eerst met een vrije trap (gestopt door de keeper) en daarna met een kopbal (naast).

Daarna begon SV Urk de touwtjes in handen te nemen. Onterecht schreeuwde het publiek het uit van vreugde na twaalf minuten. Jelle de Boer leek te scoren, alleen via beide doelpalen stuiterde de bal uit de doelmond. Kort daarna kregen de Urkers nog twee mogelijkheden via Hessel Snoek, maar Flevo Boys kwam goed weg.

In de tweede helft denderde SV Urk door. Dit resulteerde twintig minuten na de pauze in de openingsgoal. Jelle de Boer kreeg de bal op gelukkige wijze voor de voeten en kon vrij inschieten: 1-0.

Acht minuten voor tijd gooide de ingevallen Teun Hakvoort de wedstrijd in het slot. Vanaf de rechterkant kreeg hij een voorzet en daar wist hij wel raad mee: Hakvoort schoot onberispelijk de 2-0 binnen. Flevo Boys kon er niks meer tegen doen, waardoor dit de eindstand bleek.

Door de zege van Urk op Flevo Boys, komt het team op een puntentotaal van 16 punten. Flevo Boys blijft op 7 punten steken in de Hoofdklasse B.