Hockeyers Almeerse delven onderspit tegen HGC

ALMERE • Zo 30 oktober 2016 | 17:24 • Zondag 30 oktober 2016 | 17:24
De mannen van de Almeerse Hockey Club hebben opnieuw een flinke nederlaag geleden. In Wassenaar was HGC met 4-1 te sterk. De beslissing viel in de tweede helft, toen de thuisploeg maar liefst drie keer wist te scoren.

Eerste helft
HGC, voorafgaand aan dit duel de nummer 5 van de hoofdklasse, begon aanvallend aan de wedstrijd, maar De Almeerse verdedigde met hand en tand. Toch kregen Kenny Bain en Lucas Martinez goede mogelijkheden. Met nog ruim tien minuten op de klok opende HGC de score: Martinez gaf de bal knap voor en Schots international Bain rondde knap af.

Toch kwam De Almeerse nog langszij in de eerste helft. De ploeg van trainer Alex Verga kreeg uit een strafcorner een strafbal en Terrance Pieters bleef koel: 1-1.

Tweede helft
HGC trok in de tweede helft gelijk fel van leer en kreeg ook vrij snel een strafcorner. Tristan Algera benutte dit buitenkansje: 2-1. Daarna ging het snel. Argentijns international Joaquin Menini rondde een schitterende aanval af: 3-1. Vervolgens maakte Algera ook nog zijn tweede doelpunt, wederom uit een strafcorner. De Almeerse kwam er niet meer aan te pas. HGC kreeg goede kansen om de score verder uit te breiden, maar het bleef 4-1.