Almere City verspeelt dure punten bij Jong FC Utrecht

ALMERE • Ma 28 november 2016 | 16:34 • Maandag 28 november 2016 | 16:34
Almere City FC heeft maandagavond twee dure punten laten liggen in de strijd om de 2e periodetitel, die aan het einde van het seizoen recht geeft op deelname aan de play offs. Tegen laagvlieger  Jong FC Utrecht kwam City in een leeg stadion Galgenwaard niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De Almeerders begonnen dramatisch aan de wedstrijd. Na 8 minuten leed Paul Quasten schlemielig balverlies dat genadeloos werd afgestraft door Gyrano Kerk die fraai de openingstreffer binnenschoot. Deze 1-0 betekende ook de ruststand na een zeer matige eerste helft van Almere.

In de tweede helft nam Almere meer risico door maar met drie verdedigers te gaan spelen. Dit wierp direct zijn vruchten af: de Almeerders groeiden in de wedstrijd en Rick ten Voorde mocht na 53 minuten op aangeven van Mc-Donald de gelijkmaker binnentikken. In de slotfase kreeg City via Jasper Waalkens twee dotten van kansen op de overwinning, maar de invaller faalde twee keer en dus bleef het 1-1.

Stand tweede periode die over 9 wedstrijden gaat.