Almere City FC wint dik van RKC 6-2

ALMERE • Vr 9 december 2016 | 16:35 • Vrijdag 9 december 2016 | 16:35
Almere City FC heeft vrijdagavond de laatste thuiswedstrijd van 2016 gewonnen. In het eigen Yanmar stadion was de ploeg van Jack de Gier met 6-2 te sterk voor RKC Waalwijk.

Bij rust leidden de Almeerders al comfortabel met 3-0 dankzij treffers van Sherjill Mac-Donald, Rick ten Voorde en Soufyan Ahannach.

Vlak na rust deden de gasten via Roel van der Sande wat terug: 3-1. Gaston Salasiwa bracht vervolgens met een heerlijke goal de marge weer op drie goals: 4-1. RKC kreeg 20 minuten voor tijd een strafschop: Pieter Langedijk schoot onberispelijk binnen 4-2. Vlak voor tijd bepaalde Rick ten Voorde zijn prima wedstrijd met zijn tweede goal van de avond: 5-2. Het slotakkoord was voor invaller Silvester van der Water die de einduitslag van 6-2 op het bord bracht.

Opstelling Almere City FC:
Kramer, Van Buuren (Vet), Ramsteijn, Mirani, Salasiwa, Overtoom, Rijsdijk, Arica, Ten Voorde, Mac-Donald, Ahannach (Van der Water)

Wissel: Pistoor (doelman), Nieuwpoort, Van der Water, Lanser, Tadmine, Vet, Waalkens