Almere City FC verliest oefenduel van AZ

ALMERE • Di 17 januari 2017 | 19:20 • Dinsdag 17 januari 2017 | 19:20
De profs van Almere City FC hebben dinsdag in Alkmaar een oefenduel tegen AZ verloren. De eredivisionist was met 2-1 te sterk voor de Almeerders.

AZ kwam voor rust op een 1-0 voorsprong door een treffer van Fred Friday. In de slotfase van de tweede helft scoorde Danny van Haaren de gelijkmaker en leek het duel te eindigen in een gelijkspel. Maar in de slotfase pakte AZ alsnog de winst door een treffer van Robin Schouten.

Volgens trainer Jack de Gier was het een nuttig duel omdat hij spelers aan het werk kon zien die normaal gesproken weinig of geen speelminuten krijgen. Zo kreeg reservedoelman Roy Pistoor de mogelijkheid om te laten zien wat hij kan. Verdediger Gévero Markiet die stage loopt bij City maakte zijn opwachting op de rechtsbackpositie. Hij maakte tijdens de zeventig minuten dat hij meedeed een goede indruk op De Gier.

Almere City FC speelt volgende week maandag in de Jupiler League een uitduel tegen Jong Ajax.