Birgit Witte wil prijzen pakken op Weissensee

ALMERE • Ma 23 januari 2017 | 19:16 • Maandag 23 januari 2017 | 19:16
Marathonschaatsster Birgit Witte uit Almere vertrekt woensdag naar Oostenrijk. Ze gaat daar van start bij enkele natuurijsmarathons op de Weissensee. Witte pakte vorig jaar de titel bij de Alternatieve Elfstedentocht. Ze ziet zichzelf daarom bij die wedstrijd als één van de grote favorieten voor de eindzege.

De Almeerse is bezig aan haar laatste seizoen. Ze wil meer tijd doorbrengen met haar partner Yoeri Lissenberg. De voormalig topmarathonschaatser vervult in Oostenrijk een dubbelrol. Hij is daar actief als assistent-trainer bij de A-Ware/Fonterra schaatsploeg. Daarnaast gaat hij ook zijn vriendin coachen. Witte hoopt haar afscheid glans te geven met een overwinning op de Weissensee.

Witte komt zaterdag in Oostenrijk voor het eerst in actie bij het Open Nederlands Kampioenschap. Ze verdedigt volgende week woensdag haar titel bij de 200 kilometer van de Alternatieve Elfstedentocht.







 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel