City speelt 3-3 gelijk tegen FC Oss

ALMERE • Vr 24 februari 2017 | 15:32 • Vrijdag 24 februari 2017 | 15:32
AIlmere City FC heeft vrijdagavond in de Jupiler League met 3-3 gelijk gespeeld tegen FC Oss. De Almeerders kwamen, net als in het uitduel, terug van een 0-2 achterstand.

Almere City begon sterk aan de wedstrijd. De ploeg kreeg direct een grote kans. Gaston Salasiwa schoot net over. De Almeerders hadden duidelijk iets geleerd van de uitwedstrijd tegen FC Oss. Toen begon City slap aan het duel. De ploeg van trainer Jack de Gier kreeg vrijdagavond verschillende kansen in de openingsfase.

FC Oss kwam op 0-1 voorsprong na een benutte strafschop van Tom Boere. Justin Mathieu werd naar de grond gewerkt door doelman Chiel Kramer. Kramer kreeg geel.

Net voor rust werd het zelfs 0-2. Dominique Kivuyu schoot de bal simpel achter Kramer. City maakte zelf de kansen niet af en dat deed FC Oss dus wel. Tegen de verhouding in was de ruststand 0-2.

Vijf minuten na rust scoort City eindelijk de eerste treffer, Jeffrey Rijsdijk maakte mooi de 1-2. De gelijkmaker viel 20 minuten na de pauze. Sherjill Mac-Donald kopte de bal netjes achter Almeerder Jordy Deckers, de doelman van FC Oss. Soufyan Ahannach scoorde na een prachtige actie op een mooie manier de 3-2. Tien minuten voor tijd werd het toch weer gelijk. Tom Boere de topscorer van de Jupiler League was trefzeker. FC Oss moest na twee keer geel van Justin Mathieu de laatste minuten verder met tien man. City kreeg nog wel een grote kans, maar kon de winst niet naar zich toetrekken.