SV Urk na strafschoppen uit het bekertoernooi

URK • Za 25 februari 2017 | 17:20 • Zaterdag 25 februari 2017 | 17:20
De voetballers van SV Urk zijn uitgeschakeld in de districtsbeker. Op eigen veld ging de hoofdklasser na strafschoppen onderuit tegen zondag eersteklasser Nieuw Buinen (7-8). Na negentig minuten spelen was het 2-2.

Urk had het de hele wedstrijd lastig met de bezoekers uit Drenthe. Voor rust hielden de ploegen elkaar in bedwang. Toch kwam de thuisploeg als eerste tot scoren. Een klein kwartier na rust was het Jelle de Boer die het doelpunt maakte. Direct daarna kwam Nieuw Buinen langszij via Koen Hateboer. De aanvaller was in de slotfase ook verantwoordelijk voor de 1-2. Vlak voor tijd bracht Lucas Nagel Urk weer op gelijke hoogte met een van richting veranderd schot.

In de penaltyserie miste Riekelt-Jan Brands de eerste strafschop namens Urk. Namens Nieuw Buinen miste Hateboer, waardoor de serie lang doorging. Uiteindelijk bleek Gert-Jan Nagel de schlemiel.