SV Urk wint Flevolandse derby

FLEVOLAND • Za 1 april 2017 | 13:58 • Zaterdag 1 april 2017 | 13:58
SV Urk heeft de Flevolandse derby tegen Asv Dronten met 3-1 gewonnen.

De Urkers kregen in de beginfase direct een grote kans om de score te openen, maar aanvoerder Jan van Slooten schoot de bal in de vierde minuut net naast het doel van Maikel Kampjes. Ook Jelle de Boer kreeg een kwartier later een grote kans. Hij kwam een teenlengte tekort bij een voorzet van Hessel Snoek. De 1-0 kwam er na een half uur spelen. Riekelt-Jan Brands kopte een corner achter de doelman van Asv Dronten. Vijf minuten na de openingstreffer maakte Hessel Snoek de tweede voor SV Urk (2-0).

Acht minuten na rust scoorde Riekelt Nentjes op aangeven van Jelle de Boer de 3-0 voor de blauw witten. De Boer raakte in de slotfase zelf nog de paal.

In de laatste minuut scoorde Lucky Akot nog de 3-1 en dat was ook de eindstand op sportpark De Vormt.