Van Lunteren schiet Ajax naar bekerfinale

ALMERE • Za 15 april 2017 | 11:49 • Zaterdag 15 april 2017 | 11:49
Desiree van Lunteren uit Almere heeft met het vrouwenelftal van Ajax de bekerfinale bereikt. De Amsterdamse dames waren vrijdagavond in Zwolle met 3-1 te sterk voor PEC Zwolle. Bij rust hielden de ploegen elkaar nog met 1-1 in evenwicht.

PEC Zwolle met Rebecca Doejaren uit Kraggenburg in de basisopstelling kwam na 12 minuten nog wel op voorsprong door een treffer van Yvette van Daelen. Kort daarna tekende Van Lunteren voor de Amsterdamse gelijkmaker. In de tweede helft kwam Ajax op voorsprong via Anouk Hoogendijk. Van Lunteren besliste het duel daarna definitief. Via een benutte strafschop bepaalde de Almeerse de eindstand op 3-1 in het voordeel van Ajax.

Van Lunteren treft met Ajax in de finale PSV of SC Heerenveen. Die ploegen treffen elkaar vanmiddag in Eindhoven.