Winnend Jong City FC zet reuzenstap richting handhaving

ALMERE • Za 29 april 2017 | 16:59 • Zaterdag 29 april 2017 | 16:59
De voetballers van Jong Almere City FC hebben goede zaken gedaan in de strijd om handhaving in de derde divisie. Quick Boys werd in Katwijk met 0-3 verslagen. Daardoor blijft de ploeg van trainer René Koster veertiende op de ranglijst. Bovendien is de voorsprong op SteDeCo en Odin'59, de ploegen op een nacompetitieplaats, opgelopen tot drie punten, met nog twee duels te gaan.

Jong City kende een bliksemstart door al na drie minuten spelen op voorsprong te komen. De afvallende bal belandde voor de voeten van Rafael Boer. De middenvelder bedacht zich niet en schoot de bal fraai in de bovenhoek. In die eerste helft was het de thuisploeg die het gevaarlijkst was. Toch waren het de Almeerders die effectiever bleken. Jasper Waalkens mocht, dankzij een door scheidsrechter Serik goedkoop gegeven strafschop, vanaf elf meter voor 0-2 zorgen.

Direct na rust kwam Jong City goed weg, toen Quick Boys uit een vrije trap de bal tegen de paal kreeg. In die tweede helft speelden beide ploegen op de aanval, maar lang leverde het geen doelpunten op. Tot de slotfase, toen invaller Daan Ibrahim voor 0-3 zorgde.