City FC uitgeschakeld door Helmond Sport in play offs

ALMERE • Vr 12 mei 2017 | 18:02 • Vrijdag 12 mei 2017 | 18:02
Almere City FC is vrijdagavond uitgeschakeld in de eerste ronde van de play-offs voor promotie naar de eredivisie. Helmond Sport was in Almere met 0-2 te sterk, nadat de Brabanders maandag de heenwedstrijd al met 4-2 hadden gewonnen.

Bij rust was de eindstand al bereikt. Helmond Sport wist vlak voor rust via Jordy Thomassen en Teij ten Den in 2 minuten tijd 2x te scoren. Almere City FC trainer Jack de Gier moest binnen 30 minuten al twee gedwongen wissels toepassen, nadat Van Buuren en Mac-Donald geblesseerd uitvielen.

In de tweede helft mocht spits Sven Braken na maanden van blessureleed zijn rentree maken, maar de Almeerders wisten niet meer terug te komen in de wedstrijd.
Almere City FC had dit seizoen als doelstelling om beter te presteren dan het afgelopen seizoen, toen de halve finales van de play-offs werden bereikt.