Zeilseizoen Eredivisie in Almere van start

ALMERE • Zo 14 mei 2017 | 15:56 • Zondag 14 mei 2017 | 15:56
Op het Weerwater in Almere is dit weekend het zeilseizoen van de eredivisie begonnen. Teams uit het hele land kwamen naar de thuishaven van de Landskampioen Almere Centraal. Het team van captain John den Engelsman gaat ook dit jaar weer een gooi doen naar de titel.

Het team is flink veranderd vergeleken met vorig jaar. Drie leden stapten over naar het team van Amsterdam. En dus is er plek voor jong talent zoals windsurfster Lilian de Geus en Yuri Hummel uit Almere.

Derde plek op de ranglijst
Dat het nieuwe team genoeg kwaliteit bezit lieten ze ook dit weekend zien met een aantal overwinningen. Het team staat na dit weekend derde op de ranglijst.

De omstandigheden waren vooral zondag erg goed. Met 12 knopen, zo'n windkracht 3 a 4, was het lekker zeilen volgens de deelnemers. Ook Bart Salemans van organisatie Eredivisie zeilen is tevreden. Almere is volgens hem inmiddels een vertrouwde plek voor de zeilsport en dat maakt Almere een echte zeilstad.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel