Flevo Boys stap dichter bij lijfsbehoud

EMMELOORD • Di 23 mei 2017 | 21:50 • Dinsdag 23 mei 2017 | 21:50
De voetballers van Flevo Boys hebben zich gekwalificeerd voor de finaleronde van de nacompetitie om een plek in de hoofdklasse. De Emmeloorders wonnen moeizaam met 2-0 van Bennekom, door twee doelpunten van invaller Jarno van der Wal.

De doelpunten vielen in het laatste kwartier, in een fase dat Flevo Boys wat beter voor de dag kwam. Voor rust was het heel slecht van beide kanten, waarbij de bezoekers uit Bennekom tenminste nog tot wat schoten op doel kwamen. Flevo Boys-doelman Rodney Rosink bracht in die gevallen redding.

In de tweede helft was het duel opener en bleef het lang spannend. Flevo Boys had aan een gelijkspel voldoende voor de volgende ronde, omdat het WNC met 3-0 had verslagen. Na het doelpunt van Van der Wal, na goed voorbereidend werk van Frank Post, was het duel beslist. Flevo Boys verzuimde om nog verder uit te lopen, totdat weer Van der Wal vlak voor tijd voor 2-0 zorgde.

In de finaleronde wacht een dubbele ontmoeting met Zuidvogels. Zaterdag begint Flevo Boys met een uitduel in Huizen.