Scholieren vertrekken naar Alpe d'Huez

FLEVOLAND • Vr 26 mei 2017 | 19:17 • Vrijdag 26 mei 2017 | 19:17

Scholieren en docenten van vier scholen uit Lelystad en Almere zijn vrijdagavond vertrokken richting de Franse berg Alpe d'Huez. De groep doet daar komende week mee aan het bekende evenement Alpe d'Huzes. Namens de stichting Flevoland Fietst Tegen Kanker hopen de leerlingen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Naast het beklimmen van de berg gaan de scholieren ook vrijwilligerswerk doen voor de organisatie. Zo helpen de Flevolandse leerlingen om de Franse berg schoon te houden, assisteren ze in de winkel van de organisatie en geven ze deelnemers water aan.

Om goed voorbereid op pad te gaan maakten de scholieren de afgelopen weken de nodige kilometers op Flevolandse bodem om hun fietsconditie op te vijzelen. De Alpe d'Huzes wordt dit jaar op donderdag 1 juni gereden. Omroep Flevoland is dan ook op de berg om een verslag te maken.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel