Hoofdklasserschap Flevo Boys hangt aan zijden draadje

EMMELOORD • Za 27 mei 2017 | 19:17 • Zaterdag 27 mei 2017 | 19:17
De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag de eerste wedstrijd in de finale van de nacompetitie verloren. In Huizen werden de Emmeloorders met 2-0 verslagen door eersteklasser Zuidvogels. Bij de rust stond het nog 0-0.

Zuidvogels had voor rust het betere van het spel. De ploeg kreeg drie mogelijkheden om op voorsprong te komen. Flevo Boys kreeg één kans. Frank Post zag zijn inzet gekeerd door de doelman van Zuidvogels.

Na de pauze hetzelfde beeld. Zuidvogels combineerde beter dan de met zichzelf worstelende Emmeloorders. De inzet, de dominantie en het betere spel van Zuidvogels werd in de 65e en de 77e minuut met twee treffers beloond.

De returnwedstrijd wordt volgende week zaterdag in Emmeloord gespeeld. Flevo Boys moet dan met drie treffers verschil winnen om uitzicht te houden op handhaving in de hoofdklasse.