Flevo Boys gedegradeerd uit Hoofdklasse

Emmeloord 3 juni 2017
Flevo Boys buigt voor Zuidvogels
Flevo Boys verliest twee keer van Zuidvogels
De voetballers van Flevo Boys zijn zaterdagmiddag gedegradeerd uit de Hoofdklasse. De Emmeloorders verloren voor eigen publiek het tweede finaleduel in de nacompetitie van eersteklasser Zuidvogels met 1-0. Het eerste duel vorige week in Huizen had de ploeg van trainer Inne Schotanus al met 2-0 verloren. Zuidvogels promoveert nu naar de Hoofdklasse. Flevo Boys speelt volgend seizoen in de eerste klasse. 

De wedstrijd kon voor Flevo Boys niet slechter beginnen. Na acht minuten konden de gasten uit een hoekschop al de score openen. Zuidvogels kreeg voor de pauze enkele kansen maar wist deze niet te benutten. Flevo Boys kon er weinig tegenover zetten. De ploeg werd alleen gevaarlijk door een aktie en een afstandsschot van William de Boer. 

Na de pauze kreeg alleen Frank Post nog een grote kans op de gelijkmaker maar de doelman van Zuidvogels wist dit te voorkomen. De overwinning van de gasten kwam niet meer in gevaar. 

Het is voor de Emmeloorders de vierde keer in de clubgeschiedenis dat de ploeg degradeert. Eerder gebeurde dit al in 1992, 2004 en 2011. 
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer