ASC Waterwijk promoveert naar derde klasse

ALMERE • Ma 5 juni 2017 | 12:50 • Maandag 5 juni 2017 | 12:50
Het zondagteam van ASC Waterwijk uit Almere is gepromoveerd. De ploeg speelt volgend seizoen in de derde klasse.

Het team van trainer Ben Vis won maandagmiddag in de nacompetitie met 2-4 van RCH. Voor het elftal uit Heemstede stond er niks meer op het spel. Waterwijk ging de rust al in met een comfortabele 3-0 voorsprong. Frank Vlietstra, Randy Peaper en Quinn Hulsken waren trefzeker voor de Almeerders.

In de tweede helft bracht de thuisploeg de spanning nog wel terug in de wedstrijd. RHC kwam terug tot 2-3, maar uiteindelijk maakte Figri Ghoudou van Waterwijk via een strafschop aan alle onzekerheid een einde.

Waterwijk pakte tijdens de reguliere competitie vroeg in het seizoen een periode titel en was dus zeker van de nacompetitie. De Almeerders versloegen Purmerend, UVV en dus RCH tijdens het toetje van het seizoen.