Tonego degradeert naar derde klasse

LUTTELGEEST • Za 10 juni 2017 | 11:10 • Zaterdag 10 juni 2017 | 11:10
De voetballers van Tonego uit Luttelgeest zijn gedegradeerd naar de derde klasse. Het elftal wist in de nacompetitie niet te winnen van derdeklasser ONT uit Opeinde.

De ploeg van trainer Steven van Mourik verloor zaterdag op eigen veld de beslissende wedstrijd met 2-0 van ONT. Voor rust waren de beste kansen voor Tonego. Pascal van Driel en Joep Henselmans waren heel dicht bij een treffer. Kort nadat aanvoerder Tim Gielleit met een blessure het veld had verlaten opende ONT de score. De organisatie in de verdediging was even zoek en daar profiteerden de Friezen van. Dion Smits kon de bal hard in het doel schieten. Na de pauze kregen beide ploegen grote kansen. Alleen ONT was in de 67e minuut trefzeker.

Het avontuur van Tonego in de tweede klasse heeft één seizoen geduurd.