Vertrek Boundati's harde klap voor Futsal Emmeloord

Flevoland 13 juni 2017
Assistent trainer Riaz van den Bosch
Het vertrek van drie topspelers van Futsal Emmeloord naar ZVV Urk dwarsboomt volgens teammanager Riaz van den Bosch de plannen van de club om snel weer terug te keren naar de Eerste Divisie. De Emmeloordse zaalvoetballers degradeerden afgelopen seizoen uit de Eerste Divisie naar de Topklasse. De Urkers deden juist het tegenovergestelde.  

Het doet nogal wat stof opwaaien in Noordoostpolder. De overstap van de broers Brahim en Abdel Boundati en neefje Redouan naar ZVV Urk. Het vertrek van het drietal betekent volgens Van den Bosch een flinke aderlating voor Futsal Emmeloord. De plannen om meteen weer terug te keren naar de Eerste Divisie, het op één na hoogste zaalvoetbalniveau in Nederland, kunnen voorlopig in de ijskast. 

Van den Bosch is teleurgesteld over de gang van zaken. Volgens hem heeft ZVV Urk Abdel Boundati geld geboden om de overstap te maken: "En dat terwijl de Urkers altijd beweren dat ze spelers niet betalen. Ik ben benieuwd hoe de Urker spelers die voor niets spelen hier op gaan reageren''. Van den Bosch verwacht dat Abdel Boundati na één seizoen weer zal terugkeren bij Futsal Emmeloord. 
 
Volgens aanvoerder Jelbert Loosman van ZVV Urk worden de Boundati's niet door de club betaald: "Ze ontvangen een kilometervergoeding en een bedrag van een externe sponsor. De spelersgroep gaat hier niet moeilijk over doen want we hebben dit met de trainersstaf en de selectie vooraf goed doorgesproken". 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer