Ajacied Owusu naar Almere City FC

Almere 21 juni 2017
Leeroy Owusu voetbalt komend seizoen voor Almere City FC. De 20-jarige verdediger komt op huurbasis over van Ajax en heeft een contract getekend voor één seizoen. 

De voetballer doorliep de hele jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2014 zijn debuut in het betaald voetbal voor Jong Ajax. Het afgelopen seizoen werd de verdediger verhuurd aan eredivisieclub Excelsior. Daar begon hij geweldig, want als rechtsback maakte hij in zijn debuut de winnende treffer tegen FC Twente. Daarna ging het minder en werd hij halverwege het seizoen tijdelijk uit de selectie gezet vanwege een onprofessionele houding. In totaal kwam hij tot zeven wedstrijden voor de Rotterdammers.

Trainer Jack de Gier is blij met de komst van Owusu. "Leeroy is een jonge en ambitieuze speler, die al ervaring heeft opgedaan in de Eredivisie. Daarnaast is het een voordeel dat hij zowel als rechts- en linksback uit de voeten kan.”

"Almere City FC is een stabiele club in de Jupiler League, die de ambitie heeft om te promoveren naar de Eredivisie. Ik denk dat ik mij hier goed kan ontwikkelen. Mijn doel voor komend seizoen is om alles te spelen, fit te blijven en belangrijk te zijn voor het team. Ik heb er zin in”, aldus Owusu.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer