Slot paardenkoers valt in het water

EMMELOORD • Do 29 juni 2017 | 8:57 • Donderdag 29 juni 2017 | 8:57
De paardenkoers in Emmeloord eindigde woensdagavond in mineur. Door het slechte weer werden de laatste zes races van de avond afgelast. Dat was de helft van het programma.

Cock Droog van de organisatie liet weten dat de organisatie had verwacht dat de baan de regen wel aan zou kunnen. "Maar toen kregen we een bui van 22mm, net bij het begin van de eerste koers om vijf uur. En na de vierde koers zagen we al dat de baan erg slecht werd. En toen hebben de pikeurs aangegeven dat de baan te slecht werd en we ermee moesten kappen. Daarna heeft een keurmeester de baan afgekeurd."

En dat terwijl er veel belangstelling was voor de koers. Er kwamen maar liefst 150 pikeurs op af, terwijl er ruimte was voor 110 paarden in koers. Sommige van de pikeurs kwamen van ver alleen maar voor de laatste koersen. Dus die gingen teleurgesteld naar huis.  

Vanaf maandag gaat de organisatie vol aan de bak om de baan te herstellen voor de volgende race op 19 juli. De afgelaste races worden niet ingehaald.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel