De Gier met City FC begonnen aan voorbereiding

Almere 3 juli 2017
Almere City FC is maandagochtend begonnen aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het wordt alweer het dertiende jaar in het betaalde voetbal voor de Almeerders, die de afgelopen drie jaar de play-offs om promotie naar de eredivisie bereikten. 

Contractverlenging
De club begon de voorbereiding met trainer Jack de Gier, die blij is met zijn contractverlenging bij Almere City. De club uit de Jupiler League lichtte afgelopen weekend de optie in het contract van de hoofdtrainer, die daardoor tot de zomer van 2019 onder contract staat.

De trainer werd afgelopen woensdagavond benaderd door NEC, dat op zoek is naar een nieuwe hoofdtrainer. Daarop wees De Gier de Nijmegenaren door naar Almere City. De Almeerders waren resoluut en lieten weten De Gier niet te laten gaan. De trainer respecteert die beslissing, maar zegt er wel bij dat NEC de enige club is die hem aan het twijfelen zou kunnen brengen.

Testspeler
Almere City FC begon vanochtend aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De Gier verwelkomde met Leeroy Owusu (Ajax, gehuurd) en Delvecchio Blackson (Cambuur) twee nieuwe spelers. Ook de Schotse middenvelder Charlie Telfer van Dundee United trainde mee. Hij is de komende twee weken op proef in Almere.

Trainer De Gier wil er in iedere linie nog versterking bij. Zo zoekt City nog naar een linksbenige verdediger, een middenvelder die 'op tien' kan spelen en een centrumspits. 

Almere City FC speelt vrijdag bij Zeewolde de eerste oefenwedstrijd.
© omroep flevolandsitemap | disclaimer