Flevo Boys moet broekriem aanhalen

Emmeloord 5 juli 2017
Interim-bestuur kondigt maatregelen aan
Interim-bestuur kondigt maatregelen aan
Voetbalclub Flevo Boys uit Emmeloord moet flink bezuinigen om het hoofd boven water te kunnen houden. Die boodschap gaf het interim-bestuur van de club woensdagavond tijdens de Algemene Ledenvergadering. Het vorige bestuur kondigde naar aanleiding van de financiële problemen in juni aan te stoppen.  

Bedrag tekort nog niet bekend
Flevo Boys stevent dit seizoen af op een tekort in de begroting. Hoe hoog dit bedrag precies is, wordt op dit moment nog uitgezocht. Duidelijk is wel dat de tekorten mede zijn veroorzaakt door tegenvallende sportieve prestaties van het eerste elftal. Flevo Boys degradeerde uit de hoofdklasse en door die matige prestaties kwamen er minder mensen naar de club. "Dat betekent minder kaartverkoop en minder kantine-inkomsten", vertelt interim-voorzitter Oostra.

Staf en spelersgroep leveren geld in
Het nieuwe bestuur neemt maatregelen om de tekorten tegen te gaan. Zo leveren de staf en spelersgroep van het eerste elftal op eigen initiatief geld in. De selectie gaat ook activiteiten organiseren die geld moeten genereren voor Flevo Boys.

Bovenin meedraaien
Van het eerste elftal wordt komend seizoen geen kampioenschap verlangd. Flevo Boys degradeerde afgelopen seizoen uit de hoofdklasse, maar Oostra legt het team geen druk op. "We zijn in district Oost ingedeeld met mooi, sportief zware tegenstanders. Als we bovenin mee kunnen draaien, zou dat heel mooi zijn. Maar het kampioenschap is geen must."

Het interim-bestuur gaat in ieder geval door tot de ALV van november. Dit bestuur bestaat uit Hendrikus Oostra (voorzitter), Jaap Tol (penningmeester), Andre Walraven, Jan Papma (beiden algemeen lid) en Joost Cornelis (bestuurslid voetbalzaken junioren). De gesprekken met een secretaris en een bestuurslid voetbalzaken senioren worden nog gevoerd. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer