Zware loting voor tennisser Nijboer op Wimbledon

DRONTEN • Do 6 juli 2017 | 21:37 • Donderdag 6 juli 2017 | 21:37
Tennisser Ryan Nijboer heeft een zware tegenstander geloot in het juniorentoernooi van Wimbledon. De Drontenaar treft komend weekend in de eerste ronde de Japanner Yuta Shimizu. De 18-jarige linkshandige speler is als vijfde geplaatst bij het prestigieuze toernooi in Engeland.

Shimizu won dit seizoen achttien partijen terwijl hij er zeven verloor. De Japanner voelt zich het beste thuis op een harde snelle ondergrond zoals het gras van Wimbledon.

Nijboer hoopt tegen de Japanner zijn eerste Grand Slam-zege te boeken. Eerder dit jaar sneuvelde Nijboer in de eerste ronde van de Australian Open, terwijl hij op Roland Garros onderuit ging in het kwalificatietoernooi.

Nijboer maakt in het najaar zijn debuut op een future-toernooi. Dit is het laagste, professionele tennisniveau bij de senioren. In 2018 maakt de Drontenaar definitief de overstap naar de senioren.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel