Almere City FC wint met dubbele cijfers van Zeewolde

Almere 7 juli 2017
Sven Braken scoorde 3 keer
Sven Braken bedankt Overtoom met een kusje
De profs van Almere City FC hebben vrijdagavond het eerste oefenduel in de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Jupiler League gewonnen. De Almeerders waren op bezoek bij vierdeklasser VV Zeewolde met 12-0 te sterk voor de amateurs. Bij de rust stonden er al dubbele cijfers op het scorebord: 0-10. 

Met name voor rust speelde de ploeg van trainer Jack de Gier met snelle combinaties de amateurs van de mat. Spits Sven Braken die weer helemaal fit is na een slepende knieblessure nam drie treffers voor zijn rekening. Ook Silvester van der Water was drie maal succesvol. Arsenio Valpoort, Tom Overtoom en de Schot Charlie Telfer die op proef is bij de Almeerders maakten voor rust de overige treffers. 

Na de pauze gaven de amateurs van Zeewolde minder ruimte weg. Het lukte City nog twee keer om de verdedigingslinie van de amateurs te passeren. Soufyan Ahannach deed dat in de 52e minuut met een mooie boogbal in de rechter bovenhoek. Vlak voor tijd pikte Sherjill Mac-Donald ook nog even een goaltje mee. 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer