Eventing Emmeloord blijft maar groeien

EMMELOORD • Za 15 juli 2017 | 13:57 • Zaterdag 15 juli 2017 | 13:57
Eventing Emmeloord blijft maar groeien en valt goed in de smaak bij de deelnemers. Aan het paardensportevenement aan de Schoterweg bij Bant gingen in de afgelopen dagen 106 deelnemers van start. Dit is een recordaantal. Volgens ruiter Justus Valk uit Amsterdam is het een prachtig parcours met uitdagende hindernissen met een ondergrond die uitermate geschikt om blessures bij de paarden te voorkomen. 

De deelnemers komen volgens voorzitter Harrie Koopman van Eventing Emmeloord uit vijf verschillende landen. Voor Alice Naber uit Biddinghuizen is het event een thuiswedstrijd. Zij doet in twee wedstrijden mee met drie verschillende paarden. Met haar paard Famous doet ze mee aan de één-ster-wedstrijd en met haar Olympische paard Peter Parker en met Zamzam aan de zwaardere twee-ster-wedstrijd. 

De derde editie van Eventing Emmeloord is donderdagavond van start gegaan. Het evenement bestaat uit drie onderdelen: dressuur, springen en crosscountry. 

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel