Burgemeester verbiedt oefenduel Go Ahead - Almere City

Almere 3 augustus 2017
Burgemeester Jos Penninx van de gemeente Voorst heeft de oefenwedstrijd Go Ahead Eagles - Almere City FC verboden. Hij deed dat op advies van de politie.

Verhoogd risico
Die heeft aanwijzingen dat supporters van beide clubs voor onrust willen zorgen. Daardoor was de veiligheid in het geding. De wedstrijd zou vrijdag 11 augustus worden gespeeld in het Gelderse dorp Terwolde dat valt onder de gemeente Voorst. Gemeente en de politie willen geen van beide toelichten wat voor signalen er precies zijn binnengekomen.  

Geen signalen van onrust
Bij Almere City FC zijn geen signalen bekend dat supporters van plan zijn voor onrust te zorgen. De supportersvereniging heeft daar ook niets over gehoord, en betreurt het dat de wedstrijd wordt verboden. Een woordvoerder van Go Ahead Eagels geeft geen commentaar, behalve dat ook die club het jammer vindt dat de wedstrijd niet door mag gaan.

Vaker verbod op wedstrijden Go Ahead 
Het is niet de eerste keer dat een wedstrijd van Go Ahead Eagles wordt verboden. De gemeente Voorst, waar de club vaak speelt, zette al verschillende andere keren een streep door een duel. Dat gebeurde in 2013, 2014 en 2016. Iedere keer werd er gevreesd voor onregelmatigheden. 

Zonder publiek
Volgens Almere City FC wordt nu gekeken of de wedstrijd van 11 augustus ergens anders kan worden gespeeld, zonder publiek. Als er een alternatieve locatie wordt gevonden, wordt die niet door de clubs bekendgemaakt.
 
© omroep flevolandsitemap | disclaimer