Boer maakt goede indruk bij terugkeer in Zwolle

EMMELOORD • Zo 13 augustus 2017 | 14:24 • Zondag 13 augustus 2017 | 14:24
Doelman Diederik Boer uit Emmeloord heeft in de eerste competitiewedstrijd met eredivisieclub PEC Zwolle met 4-2 gewonnen van Roda JC. Boer is na een periode als reservekeeper bij Ajax terug bij zijn oude club. Hij speelde een goede wedstrijd en werd toegezongen door de supporters.

In de eerste helft schoof Simon Gustafson de bal langs Boer en maakte de 0-1. In de tweede helft kreeg Boer een strafschop tegen. De Emmeloorder dook de verkeerde kant op en Gustafson maakte de 2-2.

De 37-jarige routinier won de concurrentiestrijd rond de plek als eerste doelman van Mickey van der Hart, die op de reservebank moest plaatsnemen. Boer is verkozen tot nummer één door trainer John van 't Schip, omdat hij met zijn ervaring en coaching van meerwaarde kan zijn voor de ploeg.

Tijdens het duel tegen Roda moest Boer qua coaching behoorlijk aan de bak. De verdediging maakte vooral in de eerste helft veel fouten.